Herfst

Romige knoflooksoep met aardappel en zongedroogde tomaatjes

… De soep is in een half uurtje klaar en geweldig van smaak. Over de hoeveelheid knoflooktenen hoef je geen zorgen te maken. Het lijkt veel, maar de smaak is verrukkelijk en subtiel. Knoflook heb je trouwens in veel soorten. Allemaal met verschillende teelt,- bewaar,- en smaakeigenschappen en met prachtige namen die naar hun kleur of afkomst refereren..

  • 2 knoflookbollen (20-25 tenen), gepeld
  • 250 g aardappel, in stukjes
  • 750 ml verse groentebouillon of van een blokje
  • 40 g roomboter
  • 100 ml slagroom
  • Zout
  • Peper uit de molen
  • 4 zongedroogde tomaatjes in olie, fijngesneden

Breng de knoflooktenen en aardappel met de bouillon aan de kook. Kook de soep zachtjes, met de deksel schuin op de pan, in 20 min. gaar. Pureer tot een egale witgele massa. Verwarm de soep, smelt de roomboter erin en schenk de room erbij. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen en leg de zongedroogde tomaatjes er bovenop.